dimecres, 11 de febrer del 2015

14 de Febrer dia internacional de l'energia


Benvolguts amics,

Avui, dimecres 11 de febrer, aprofitem aquesta entrada per recordar-vos que aquest dissabte, es celebrarà mundialment el dia de l'energia.


Com ho recordàvem en el full de tutoria de la setmana passada, hem de tenir en compte que, per aconseguir aproximadament el 80% de l’energia que gastem, es malmet el medi ja que procedeix de fonts d’energia no renovables que com bé sabem, afecta a l'escalfament global i al canvi climàtic. Relacionat amb aquest tema, la NASA ha publicat un vídeo en el qual s'hi poden veure els efectes d'aquest escalfament sobre els pols. Aquí a sota us presentem el vídeo que esperem que ens farà reflexionar:



Com ja fèiem en el full de tutoria d'aquesta setmana, us recordem aquests petits consells:

Ventilar però amb compte: Només calen 5 minuts per ventilar un habitatge, 10 minuts si les finestres són petites. Feu-ho en els moments més càlids del dia. 
Tancar portes: D’aquesta manera la calor es conservarà a les habitacions on es necessita.
El sol: Aprofitar les estones de sol per tancar finestres i obrir cortines i persianes. Això acumularà la calor dins la casa per a les estones que no hi toqui.
Cintes adhesives aïllants: Col·locades a les juntes de portes i finestres eviten que la calor s’escapi i evita la situació de notar corrent d’aire fred i no saber d’on prové.
Colors: Vestir colors foscos ajuda a acumular la calor.
Catifes: Ens ajudaran a mantenir la temperatura de l’habitació més alta.
Indispensables: No cal anar per casa amb màniga curta a l’hivern!! Mantes i jerseis gruixuts ens ajudaran a poder tenir la calefacció un o dos graus més baixa amb l’estalvi que suposa a les factures.

Esperem que us serveixin d'ajut. Continuarem penjant noticies i informant-vos de  dades del vostre interès setmana rera setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada